Hej!

Slåttergubben är ett litet företag som idag består av tre deltider, jag (som gör lite av det mesta), en på kontoret, och en som i huvudsak jobbar fysiskt på lagret/butiken (den som nu blir vakant). Vi är ett värdedrivet företag med biologisk mångfald och hållbarhet i fokus. Företaget växer och frodas!

På vintern är det mest fågelmat vi säljer och på sommaren mycket lieutrustning.

Det här jobbet kan göras lite som passar oss, det är någon form av deltid - hur mycket beror på hur pass många olika arbetsuppgifter du klarar av att axla och vill ta hand om i företaget. Upp till 75% är möjligt.

Den allra minsta formen av anställning blir i det här fallet att du kommer två-tre gånger i veckan och bara packar intensivt till ackordslön i några timmar.

I första hand gäller det jobb på vårt lager, det är i huvudsak ganska ensamt, lagret är heller inte uppvärmt varvid det är bra att inte vara så frusen av sig. Det kommer kunder o folk till butiken då och då och det är en självklarhet att bemöta dem med hjälpsamhet så de får en positiv bild av vårt företag.

Okt-mars har vi bemannade öppettider i butiken som är bra att kunna dela på. Lörd 10-14 och månd + torsd 14-18. I övrigt är arbetstiderna ganska flexibla. DHL kommer och hämtar ordrarna kl 14 och då ska de vara klara.

Lagret är också gårdsbutik och där vi gör alla blandningar av fågelfrön. En stor del av det löpande jobbet är att packa internetordrar och packa fågelfröblandningar och packa om frön från större till mindre förpackningar - just dessa packmoment är föremål för ackordslön där man drar upp mot en timlön på 260kr om man är uthållig, stark, flink och finurlig. Det är ett väldigt fysiskt jobb varför det krävs att du har god kondition och är stark. Mycket 25kgs säckar som ska lyftas på olika sätt. Du betraktar det här som en allsidig och bra träning som bygger upp och underhåller en stark och funktionell kropp.

Jag tror starkt på att arbeta och bygga upp arbetsplatsen så det blir flinkt och så effektivt utifrån de förutsättningar som finns. Tror och vill att vi ska klara av många moment utan att använda maskiner. Hela tiden sträva efter att jobba smart - undvika att repetera onödiga moment. Därför har jag många små utvecklade system du måste vara lyhörd för att lära dig och prova - innan du kommer med egna förslag till förbättringar. Jag är väldigt lyhörd och lycklig då det inte bara är jag som tänker ut smarta lösningar o metoder. En öppen och prestigelös kommunikation kring detta är lite av en förutsättning. Vi måste tillsammans se ett nöje i att sträva efter effektivitet i jobbet!

Det krävs också en viss struktur och noggrannhet så det inte blir fel vid packningen av internetordrar.

Ju mer ansvar du kan ta för arbetsuppgifter som planering av lagret, städning, se till att butiken är så piffig den kan bli desto mer jobb finns. Kan du dessutom bygga olika saker som underlättar vårt arbete eller snyggar till arbetsplatsen är det ytterligare + . Som tidigare skrivet så är företaget litet varför tjänsten alltid kan justeras efter dina önskemål och kompetenser.

Ofta finns mer jobb om du har frågan. Vad kan jag göra nu?

Hos oss får man 100kr extra per arbetstillfälle om man åker buss eller cyklar till o från jobbet. Du måste inte ha körkort.

Extra plus om du besitter några av följande egenskaper:

+ kunskap och intresse om fåglar
+genuint brinner för en ekologisk hållbar värld
+är en jävel på sociala medier, göra o klippa film
+har ett intresse för liar och slåtter
+också kan tänka dig att rycka in i hjälpa till med vårt arbeta att sköta slåtterängar. Slå med lie, räfsa o röja sly.

Den första kontakten vi har är att du ringer mig på 0738322559 och vi har ett samtal. Det är då en självklarhet att du visar att du läst och förstått ovanstående samt att du kikat in på vår hemsida www.slattergubben.se och fått ett hum om vad vi pysslar med. Du lämnar då också en referens som jag kan kontakta.

Skickade CVn på mail slängs direkt om det är den första kontakten du gör.

Eventuell intervju tar vi springandes på en 10-14km stigrunda i skogen. Vi kollar då också in arbetsplatsen som ligger vid Härna Björkegård 1, just vid avfarten mot Rökinge längs bergsvägen mellan Linköping och Berg.

Ingångslönen sätter vi till 130kr/h + semesterersättning. Visar du snabbt framfötterna och vi trivs kan den höjas några snäpp.

Tillträde helst i mitten/slutet av november 2020.

Med vänlig hälsning

/Jan Wester