Våra tjänster


Vill du göra en insats för biologisk mångfald i din trädgård? Vill du se till att fåglarna har gott om insekter att äta? Har du frågor kring ängsvård eller lieslåtter? Då är du på god väg!

Vi på Slåttergubben brinner för biologisk mångfald och erbjuder flera tjänster för att så många som möjligt ska kunna bidra så mycket som möjligt. 

Våra tjänster kan till exempel vara relevanta för: 

  • Privatpersoner
  • Företag inom naturvård
  • Naturskyddsföreningar
  • Bostadsrättsföreningar
  • Hembygdsföreningar
  • Byalag
  • Kyrkor
  • Kommunal förvaltning
  • Evenemang, såsom marknad eller mässa med relaterat tema.

Det går naturligtvis bra att höra av sig med förfrågan även om ni inte står med på listan! 

Kontakt och bokning


För frågor och beställning av tjänster går det bra att maila oss på info@slattergubben.se
eller ringa Janne Wester på 0738-32 25 59.
Liekurs

Vi erbjuder ca 60 kurstillfällen från maj till augusti, från Skåne till Dalarna som du kan boka direkt via hemsidan. Du kan låna lie på kursen för att prova på, eller köpa lie i samband med kurs och träna med den lie som du sedan tar med dig hem. Mer information om våra platsvärdar, måltider och annat som är bra att veta hittar du under respektive kurstillfälle. 

Se alla liekurserLiekurs gruppbokning

Är ni en större grupp kan ni boka ett eget kurstillfälle för upp till 10 personer. Kursen lämpar sig både för nybörjare och för de som vill fortsätta utvecklas. Vi utgår från Linköping i Östergötland, men reser under sommaren från Skåne till Dalarna. Ni ansvarar själva för att få ihop deltagare och att det finns en lämplig plats att hålla kursen på. 

Läs mer om gruppbokning av liekursLieslåtter 

Varje sommar slår vi ca 40-50 hektar ängsmark med lie på uppdrag av kommuner, länsstyrelser, föreningar och privatpersoner. Vi slår ängar på naturreservat, kring hotell och bostadsföreningar, på kyrkogårdar och i trädgårdar – för att inte nämna flygplatser och rondeller!

Där det finns en äng, där kan vi slå. Har du en yta som du vill få slagen är du välkommen att kontakta oss!  
Rådgivning äng 30 min

Du kan antingen maila bilder som vi sedan pratar om på telefon, eller boka rådgivning på plats. Beroende på var du bor kan du få träffa mig eller någon av mina kompetenta ängskollegor. Samtalen avslutas vanligtvis med lättnad, trygghet och tydliga mål.

Boka Rådgivningssamtal telefon 30 min 

Boka Rådgivningssamtal på plats 30 min Anlägga äng

En av de bästa och enklaste sakerna du kan göra för att bidra till ökad biologisk mångfald är ju att anlägga en äng. Har du en lite större yta eller bara vill ha hjälp att få det bra från början så kan du naturligtvis anlita oss. 

Läs mer om äng


Tillagd i varukorgen