Jobba med naturvårdsslåtter

Det är helt tyst, nattfjärilar flaxar yrvakna upp bland de fallande ängsblommorna. I lår, mage, rygg och armar omvandlas rågmjölsgröt o lingonsylt till kraft och koncentration projicerad på liens egg som i en rytmisk rörelse följer markens ojämnheter. Kvar blir en kort stubb och en fin sträng med gräs på vänsterkanten där varje skär avslutas. Solens första strålar avslöjar spindlarnas annars osynliga nät och en hackspett kyckar från skogen. En av de sällsynta växterna på ängen som ironiskt nog är beroende av att varje år halshuggas på detta samurajliknande vis heter just slåttergubbe, den liknar en maskros litegrann.

Varje sommar samlas teamet kring slåttergubben för årets höjdpunkt - slåttern. Då levs lägerliv med hårt jobb, utomhusmatlagning, bad och galna upptåg. Ca 50 ha av Sveriges mest värdefulla ängsmarker slås då på uppdrag av länsstyrelser, kommuner och privatpersoner. Detta ger en svåröverträffad erfarenhet av praktisk lieslåtter och ängsvård.

Jobba med oss! ? 
Är du vältränad, gillar friluftsliv, gillar processen att behärska något nytt hantverk/sport, elda, laga mat, bada och jobba hårt fysiskt i ett team med tydliga mål? Då kanske slåttern kan vara något för dig! Vi jobbar från 11 Juli - oktober. Lönen kan bli riktigt fet för dig som behärskar hantverket och orkar jobba hårt dag ut och dag in. Lönen kan bli bra även om du inte hanterat lie och högaffel tidigare - bara inställningen är rätt och du har lätt att lära dig.  Lönesättningen är prestationsbaserad. 

Hör av dig till Janne för mer info! Info@slattergubben.se , 0738-322559

Internationella mästerskap i lieslåtter Internationella mästerskap i lieslåtter Internationella mästerskap i lieslåtter Internationella mästerskap i lieslåtter Internationella mästerskap i lieslåtter Vid ett internationellt liemästerskap i Danmark 2010 deltog Slåttergubben i det vinnande svenska laget samt kom på andra plats i den individuella tävlingen genom att slå 26m 2 gräs på 30 sekunder. 

Magiskt sommarljus Magiskt sommarljus Magiskt sommarljus Magiskt sommarljus Magiskt sommarljus Att umgås med, och vårda naturen dygnet runt i över en månad gör oss rika, särskilt i själen. Några säger att vi lever verklighetsfrånvänt.....
Tillagd i varukorgen