Lagerchef - slåttergubben

Publicerad 8 april 2022 - tillträde omgående. Gärna i början av Maj 2022


Slåttergubben är ett litet men växande företag som idag består av tre deltider, jag (som gör lite av det mesta), en på kontoret, och en som i huvudsak jobbar fysiskt på lagret/butiken (den som nu blir vakant). Vi är ett värdedrivet företag med biologisk mångfald och hållbarhet i fokus. Företaget växer och frodas!

På vintern är det mest fågelmat vi säljer och på sommaren mycket lieutrustning.

Det här jobbet kan göras lite som passar oss, det är någon form av deltid - hur mycket beror på hur pass många olika arbetsuppgifter du klarar av att axla och vill ta hand om i företaget. Upp till 75% eller till och med 100 är möjligt. Men vi ser gärna att vi är fler anställda som jobbar 75%.

Den allra minsta formen av anställning blir i det här fallet att du kommer två-tre gånger i veckan och bara packar intensivt till ackordslön i några timmar. Bra extra ackordsjobb för en student som gillar att få lön samtidigt som man tränar hårt! Då får vi komplettera med någon mer...

I första hand gäller det jobb på vårt lager, det är i huvudsak ganska ensamt, lagret är heller inte uppvärmt varvid det är bra att inte vara frusen av sig. Det kommer kunder o folk till butiken då och då och det är en självklarhet att bemöta dem med hjälpsamhet så de får en positiv bild av vårt företag.

Okt-mars har vi bemannade öppettider i butiken som är bra att kunna dela på. (10-16 månd, onsd o torsd) I övrigt är arbetstiderna ganska flexibla. DHL kommer och hämtar ordrarna kl 14 och då ska de vara klara.

Lagret är också gårdsbutik och där vi gör alla blandningar av fågelfrön. En stor del av det löpande jobbet är att packa internetordrar och packa fågelfröblandningar och packa om frön från större till mindre förpackningar - just dessa packmoment är föremål för ackordslön där man drar upp mot en timlön på 260kr om man är uthållig, stark, flink och finurlig. Det är ett väldigt fysiskt jobb varför det krävs att du har god kondition och är stark. Mycket 25kgs säckar som ska lyftas på olika sätt. Du betraktar det här som en allsidig och bra träning som bygger upp och underhåller en stark och funktionell kropp.

Jag tror starkt på att arbeta och bygga upp arbetsplatsen så det blir flinkt och så effektivt utifrån de förutsättningar som finns. Tror och vill att vi ska klara av många moment utan att använda maskiner. Hela tiden sträva efter att jobba smart - undvika att repetera onödiga moment. Därför har jag (och nuvarande lageransvarig) många små utvecklade system det är en fördel om du är nyfiken och lyhörd inför - innan du kommer med egna förslag till förbättringar. Jag är väldigt lyhörd och lycklig då det inte bara är jag som tänker ut smarta lösningar o metoder sedan när du är varm i kläderna! En öppen och prestigelös kommunikation kring detta är lite av en förutsättning. Vi måste tillsammans se ett nöje i att sträva efter effektivitet i jobbet!

Det krävs också en viss struktur och noggrannhet så det inte blir fel vid packningen av internetordrar.

Ju mer ansvar du kan ta för arbetsuppgifter som planering av lagret, städning, se till att butiken är så piffig den kan bli desto mer jobb finns. Kan du dessutom bygga olika saker som underlättar vårt arbete eller snygga till arbetsplatsen är det ytterligare + . Som tidigare skrivet så är företaget litet varför tjänsten alltid kan justeras efter dina önskemål och kompetenser.

Ofta finns mer jobb om du har frågar. Vad kan jag göra nu?

Hos oss får man 100kr extra per arbetstillfälle om man åker buss eller cyklar till o från jobbet. Du måste inte ha körkort.

Extra plus om du besitter några av följande egenskaper:

+ kunskap och intresse om fåglar

+genuint brinner för en ekologisk hållbar värld

+är en jävel på sociala medier, göra o klippa film

+har ett intresse för liar och slåtter

+också kan tänka dig att rycka in i hjälpa till med vårt arbeta att sköta slåtterängar. Slå med lie, räfsa o röja sly.

Den första kontakten vi har är att du ringer mig på 0738322559 och vi har ett samtal. Det är då en självklarhet att du visar att du läst och förstått ovanstående samt att du kikat runt på vår hemsida och fått ett hum om vad vi pysslar med. Du ska vara beredd att lämna en referens som jag kan kontakta.

Skickade CVn på mail slängs oläst om det är den första kontakten du gör.

Eventuell intervju tar vi springandes på en 10-14km stigrunda i skogen. Vi kollar då också in arbetsplatsen som ligger vid Härna Björkegård 1, just vid avfarten mot Rökinge längs bergsvägen mellan Linköping och Berg.

Ingångslönen sätter vi till 135kr/h + semesterersättning. Visar du snabbt framfötterna och vi trivs kan den snabbt höjas några snäpp uppåt.

Tillträde början av Maj 2022.

Under högsommaren brukar det räcka att jobba två dagar i veckan men mycket bra om du har möjlighet till det utan längre avbrott för semester. Särskilt efter 11 Juli. I Okt - mitten av december är högsäsong och finns jobb för heltid utan problem. Du kommer jobba parallellt med nuvarande lageransvarig de första två månaderna.

Med vänlig hälsning

/Jan Wester


Säsongsjobb som naturvårdare - främst med lie och räfsa

Vill du sommarjobba med lie och räfsa?

Vi jobbar från 11 Juli tills allt är klart,
ibland ända in i november. Men extra jobb med röjning, fagning och annan naturvård kan finnas under säsong ända från våren! Så säsongen kan bli lång för den som vill vara ute och jobba fysisk mycket, i de finaste naturmiljöerna, under årets finaste månader!

Vi sköter ca 50ha värdefulla slåtterängar för hand. Det ingår även en hel del slyröjning på riktigt, dvs med hackor under marknivå.

Vi har jobbat med detta sedan 2006 och har en minst sagt gedigen kunskap i företaget. Förutom ren entreprenadslåtter, tillverkar vi orv, säljer lieutrustning och håller kurser.

Under sommaren har vi basläger ute på ängarna, tältar, lagar mat tillsammans, badar och tvättar ute. Ju längre du kan jobba desto bättre men inhopp på en vecka är också okej, särskilt om du redan anser dig behärska momenten skapligt.

Jobbet är tufft och krävande, det är lön efter prestation. Tempot är högt generellt. Alla behöver inte vara toppresterande men har man inte en riktigt bra grundkondition blir man lätt trött ändå. Är man skicklig och vältränad kan lönen var riktigt hög, 2021 hade de bästa nybörjarna över 300kr/h. Med vältränad menas här då att man tex utan vidare springer ett par mil i skogen och/eller har ett annat riktigt fysiskt jobb. Det är viktigt att händer och handleder är vana vid påfrestning från hårt arbete med redskap. Tränar du redan hårt , tex löpning eller orientering har du ett stort plus från början!

Arbetet innebär att du är borta hemifrån när du jobbar, vi jobbar även över helgerna men såklart får och bör man ta pauser och åka iväg ibland!

Mycket av det vi slår är i Östergötland men vi är även i Södermanland och norra Småland.Vänligen hör av dig på telefon till 0738-322559, mail info@slattergubben.se för intresse och mer info. Du får då ett dokument som beskriver arbetes förutsättningar lite mer i detalj. 

Här kan du läsa mer och så finns länkar till bildalbum från vårt arbete med lieslåtter.